1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

District B-13

Discussion in 'District B-13' started by Slavce.Caci, Sep 3, 2020.

 1. Slavce.Caci

  Slavce.Caci Active Member

  Joined:
  May 2, 2018
  Messages:
  370
  Likes Received:
  88
  Како е настаната District B-13
  [​IMG]
  Во 2010г. во градот Лас Вентурас голема група од сиромашно население во местото наречено Distrct B-13 или познато како B-13, почнува со премногу голем криминал со што властите губат контрола на целата територија и одлучуват да изградат висока ограда и на крајот на оградата бодликава жица. Исто така ставаат и пунктови со полициски службеници кој ке чуваат стража да се води евиденција кој влагаат а кој излагаат од територијата B-13. По 5 години во територијата брзо се формираат повеке кланови кој работат внатре со кокаин,амфетамин,марихуана,произвотство на оружије но сите тие кланови внатре се поврзани мегусебе. Владата откако дознава за развивањето внатре во територијата решава да ја превземе цела територија и да ги присили да работат за државата, но тоа не се случува бидејки во територијата се населуваат повеке од 2 милиона жители кој се верни и му служат верно на својот клан. Откако не им успева планот тие поставуваат ракета која ке ја разнесе целата територија на B-13 и им даваат рок од 24часа да се предадат на власта и да почнат да соработуваат. Откако водичите на клановите го дознават тоа се собираат сите заедно и излегуват од територијата и се упатуват кон местото каде што треба да се предадат, таму им го кажуваат кодот со кој би ја дективирале ракетата тие се упатуват кон местото каде е поставена ракетата. Но по кодот кој им е кажан еден од водачите им кажува дека тој код може да биде код за активирање на ракетата а не за деактивирање, тие почнуват мегусебе да се расправат и доаѓа до тепачка мегу нив. Времето истечува и ракетата не полетува, откако ракетата не полетува тие ја местат дирекно во зградата на владата и сите заедно го пишуваат кодот, ракетата се активира и удара право во територијата каде што е зградата на владата каде што целата се уништува. Но самата влада има изнајмено новинари да ја снимаат ракетата со цел да докажат дека самите водичи на клановите во B-13 ке си ја унуштат територијата но тоа не се случува, тие ја откриват замката на владата и ја уриваат цела влада, новинарите го снимаат целото случување и отогаш Лас Вентурас останува бес влада, цела полиција од територијата на B-13 се повлекува и ги оставаат да живеат по нивните правила.
   
  #1 Slavce.Caci, Sep 3, 2020
  Last edited: Sep 3, 2020
 2. Slavce.Caci

  Slavce.Caci Active Member

  Joined:
  May 2, 2018
  Messages:
  370
  Likes Received:
  88
  [​IMG]
  Славче Јанакијев
  Години: 24


  Славче Јанакијев доага од Лас Вентурас, уште од мали нози е во кругот на Зоната Б-13, на своите 14 години тој започнува со препродавање илегали до совите 19 години, на 19 години формира малa банда која брзо се пробива во кругот на Зоната Б-13, по 3 години успешно работење во зоната Б-13 тие достигнуваат највисока репутација и доста се развиваат во сите сектори. Се додека не се дешава случката со владата, oткако се спасува зоната Б-13 сите луге кој живеат во кругот одлучуваат да стават главен човек кој ке е задолжен да ја води целата Б-13 зона на тоа место се избира Славче Јанакијев бидејки тој е најзаслужен за спасувањето на Б-13 зоната. Од таму се стекнува со голема сума на пари,оружије,наркотици. Парите почнува да го вложува во недвижнини надвор од Лас Вентурас, како што се :
  Лос Сантос Казино
  Механичарска гаража гантон
  Фарма Диламоре село
  Хотел Родео
  Различен вид на возила
  На своите 24 години одлучува да го промени своето место на живеење да се пресели на фармата која претходно ја има купено, но исто така останува и да контролира се што се дешава во Зоната Б-13.   
 3. ✞Adams✞

  Promo Team

  Joined:
  Dec 30, 2021
  Messages:
  18
  Likes Received:
  26
 4. Lufi

  Promo Team

  Joined:
  Jun 29, 2021
  Messages:
  15
  Likes Received:
  0
  Ne se gubi
   
 • За нас

  Прв македонски СА-МП сервер, креиран во 2009 година. Веќе 10 години успешно ја држиме лидерската позиција во Македонија. Нудиме одлична забава и незаборавни моменти. Станете и вие дел од големата DreamWorld заедница!
 • Следете нè на Facebook