октомври 19, 2017, 12:04:34 am

Автор Тема: » ПРАВИЛА ЗА МВР.  (Прочитано 1085 пати)

0 Членови и 1 гостин ја прегледуваат оваа тема.

Отсутен Mike Luncini

 • Retired Administrator 🌟
 • Спамер
 • ********
 • Пораки: 7068
 • Популарност: 246
 • borring to be normal
» ПРАВИЛА ЗА МВР.
« на: јуни 25, 2017, 11:56:36 am »
» Правило за пукање.
 
- Право на пукање МВР има само кога
 • Лицето кое е сомнително/осомничено посигни по оружје и почни прво да пука
 • Вооружено ги одбива наредбите од МВР и се доближува до нив
 • Претставува висока опасност за околината, во други случаеви се смета за DM!


Напомена: Доколку не е потребно, се остава во овластување на членот да одбегни пукање!

 
» Пукање во ГУМИ

- Пукање во гумите на возило во потера е неопходно и дозволено само ако

 • Возилото има осомничени кои активно пукаат во вас
 • Во возилото има осомничени лица кои се вооружени и претставуваат опасност за јавноста
 • После долготрајна потера (над 5мин) каде што осомничениот ја загрозува сигурноста на околината
» Taser

- Симулацијата се одвива на полициски Тејзер - Taser x26 и рачен тејзер
 
 
 • Тејзерот несмее да се користе каде што можи да предизвика ПГ (вода, пукање повеќе пати во една секунда ..)
 •   После секое испукување на тејзерот чекате 3 секунди за повторно пукање, иначе е ПГ
 • Никаков тејзер не се користи на вооружено лице, тоа е Нон РП
 • Тејзерот не се користи на автомобили!
 • [×] Симулација ПОСЛЕ контакт со Тејзер е задолжителна!


» Оружје

- Правилно користење на оружјето е во наведените граници

[×] Основна опрема на секој Officer е: пендрак, лисици, електична ламба - електрик, панцир, Glockx22, Тејзер

Во автомобил: shotgun, ILS kit (intermediate life support), други тактички оружја (само со сертификат), spikes...

 • Забрането е ПГ со оружје, носење на сите оружја во себе
 • Користење на М4 имаат право само СВАТ, со одредена тренинг шема!

Другите единици смеат најповеќе MP5 Rifle (Со задолжителен сертификат добиен преку тренинг)
 • Штит и чадна бомба исто така е дозволено само за SWAT
 • Воспоставување на Снајпер е задолжително со сертификат (Оружје тренинг шемата)
» Возила

 •   Unmarked возила смеат да користат FBI,PD Traffic Division, SWAT
 • Нон рп земање на возила од ОРГ (крадење) или користење за сопствена потреба ќе резултира со кицк и забрана за инвајт
 • Водените топови се користат само од СВАТ за време на немири
» Притвор

[×] - ПРИТВОР РП смее да го користи само FBI, LSPD лимит за притвор е 6 часа и се користи за 2 намени
1. Потврда на АЛИБИ
2. Процес на идентификување на осомничениот.
- Задолжително е да осомничите лице (/su) според кривичниот законик, во спротивно ќе добиете забрана за /invite и /uninvite!


» Задолжение на МВР членови

 • Задолжително е секој затворен(уапсен) да го пријавите овде!
 • ПОЧИТУВАЊЕ НА КРИВИЧЕН ПРАВИЛНИК Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО, било каков истап ќе биде казнет со забана за инвајт
» Корумпција

 • Корумпцијата е ограничена со OOC правила поради постоењето на Dashcam

Dashcam го има секој Officer на својата кола и униформа и снима само кога Officerot е на должност, оваа алатка не се исклучува целосно туку кога е исклучена автоматски снима определено време на секои 5 минути

 • За корумпција првинечно потребни ви се слики на IC девелопмент и 3 цврсти причини кои мора да ги имате зошто сте корумпиран. ЗАБРАНЕТО е корумпција по OOC пат и се казнува строго!
 • [×] Корумпција РП можи да изведува само ранк 2+
  Напомена: Пред да се одлучите на ваков вид РП имајте во предвид дека можи да сте фатени и казнети. Согледајте дали карактерот стварно би се одлучил на такво нешто.

 • Корумпција од видот лажирање на /arrest е забрането, и сметано како Нон РП
 • Корумпција од видот јавно помагање на факција со злоупотреба на оружјето е забрането и се казнува со Faction Ban
 • Продавање на дрога или било какви илегали дирекно е забрането
 •   Вршење на убиства за факција дирекно е забрането!
» Останати правила

[×] Лидер на МВР несмее да РПа корумпиран од било каков аспект
[×] Злоупотреба на МВР ОПРЕМА ќе биде строго санкционирано и еда забрането

 • За да нема МГ по скин секој член МВР треба да има 3 ООЦ фактори за стопирање на сомнително возило (членот кој е застанат има право во /b да праша 3 фактори, и притоа да не се буни кога му ги кажат)
 • Секој член на орг мора да го RP’а вадењето на ГУН со /me /do во спротивно се смета за GFA.
 • МВР членови задолжително е да рпаат страв кога влегуваат во гето на Банда (секојдневно има пукотници - свесни се дека можи да се погодени во тој кварт и често повикуваат засилување)
« Последно менување: септември 09, 2017, 06:26:08 pm Mike Luncini »

Отсутен Mike Luncini

 • Retired Administrator 🌟
 • Спамер
 • ********
 • Пораки: 7068
 • Популарност: 246
 • borring to be normal
Одг: » ПРАВИЛА ЗА МВР.
« Одговори #1 на: јуни 25, 2017, 12:12:22 pm »
ХИЕРАРХИЈА НА ОРГАНИЗАЦИИ:

1. ФБИ
2. SWAT
3. LSPD.

Премирот има IC овластување и смее да превземи било какви IC мерки. Било какво непочитување на премирот може да резултира со IC казна.

Отсутен Mike Luncini

 • Retired Administrator 🌟
 • Спамер
 • ********
 • Пораки: 7068
 • Популарност: 246
 • borring to be normal
Одг: » ПРАВИЛА ЗА МВР.
« Одговори #2 на: август 23, 2017, 07:43:09 pm »
Updated

Отсутен Mike Luncini

 • Retired Administrator 🌟
 • Спамер
 • ********
 • Пораки: 7068
 • Популарност: 246
 • borring to be normal
Одг: » ПРАВИЛА ЗА МВР.
« Одговори #3 на: септември 09, 2017, 06:22:25 pm »
updated за корумпција (09/СЕП/2017)

 

АПЛИКАЦИИ

DW SAMP DW TeamSpeak3

НАДВОРЕШНИ ЛИНКОВИ

DW UCP DW Мапа

ВАЖНО

Прочитај пред да почнеш да играш Донирање

DOWNLOAD

Counter Strike 1.6 GTA:SA